Ukoliko ste se pitali kako aktivirati osobnu iskaznicu i Certilia mobileID aplikaciju, to možete napraviti u samo nekoliko kratkih koraka. Pored dolje napisanih koraka postavljamo i video upute kako bi vaša aktivacija bila lakša i brža.

https://www.youtube.com/watch?v=G1OkHbsl7gc

Preduvjeti:
  1. eID Middleware programski paket kojeg možete preuzeti >>> OVDJE <<<

  2. Čitač pametnih kartica

  3. Prethodno aktivirana osobna iskaznica (Kako aktivirati osobnu iskaznicu?)

Koraci za registraciju:
  1. Ukoliko su svi preduvjeti zadovoljeni. Umetnite osobnu iskaznicu u čitač pametnih kartica, kliknite na gumb “Nastavi” i upišite te potvrdite PIN identifikacijskog certifikata.

  2. Upišite ispravan i aktivan email kojeg koristite, te broj mobitela. (Napomena: na mail adresu ćemo vam poslati aktivacijski kod koji vam je potreban za aktiviranje korisničkog računa, dok ćemo na broj mobitela poslati sms kod za aktivaciju mobilne aplikacije.)

  3. Pročitajte i potpišite zahtjev za izdavanje Certilia mobileID aplikacije i završite proces klikom na gumb “Registriraj se”. Unesite potpisni PIN i kliknite “OK”.

Koraci za aktivaciju i preuzimanje udaljenog certifikata:
  1. Na mail kojeg ste unijeli u procesu registracije je stigao aktivacijski kod (ukoliko ga ne vidite odmah provjerite “Junk” folder) kojeg je potrebno unijeti u za to predviđeno polje. Nakon unosa aktivacijskog koda, unesite željenu lozinku te istu potvrdite i kliknite “Aktiviraj”.

  2. Sada ste uspješno aktivirali svoj profil. Prijavite se u profil korištenjem OIB-a ili mail-a te lozinke koju ste odabrali u prethodnom koraku.

  3. Odaberite “smsID” te unesite sms kod kojeg ste dobili na broj mobitela kojeg ste upisali prilikom registracije.

  4. Unesite autorizacijski kod kojeg ste dobili u sms poruci u za to predviđeno polje te željenu lozinku koju ćete koristiti za udaljeno potpisivanje PDF dokumenata i kliknite na gumb “Aktiviraj”

  5. Potvrdite aktivaciju i uvjete korištenja.

  6. Sada kada ste aktivirali i preuzeli svoje udaljene certifikate za potpisivanje dokumenata kliknite na gumb “Aktiviraj” kako bi aktivirali mobilnu aplikaciju.

  7. Preuzmite mobilnu aplikaciju iz Google Play Store-a ili App Store-a te ju otvorite. Link za preuzimanje aplikacije.

  8. Skenirajte kod za aktivaciju.

  9. Prijavite se u aplikaciju i uživajte u korištenju Certilia mobileID aplikacije.

About the author : admin